Tudi Univerzitetni klinični center ni izjema pri širjenju koronavirusa. V ustanovi se ves čas pojavljajo posamezna žarišča. Seveda pa vse napore vlagajo v to, da posamezne okužbe poskušajo spraviti v tako imenovane mehurčke, da se okužbe po ustanovi ne širijo. Samo v zdravstveni negi so včeraj v karanteno napotili 98 zaposlenih.

V UKC Maribor je trenutno na navadnem covid oddelku hospitaliziranih 37 pacientov, 6 se jih nahaja v enoti intenzivne terapije. Epidemiološka situacija pa se iz dneva v dan spreminja.

Razlog za selitev intenzivne enote v centralno kirurško intenzivni enoti je več mest za mehansko predihavanje. Za kirurgijo pa to seveda pomeni izredno veliko breme, saj bodo posledično odpadli številni načrtovani posegi.

O seznamu nujnih oz. ne-nujnih storitev bo odločala posebna strokovna skupina in o tem pravočasno obvestila ljudi.

Če se bodo razmere še naprej slabšale, kar se tiče pomanjkanja zdravstvenega kadra, bodo tudi v UKC Maribor primorani zaprositi za pomoč vse, ki imajo znanje iz medicine in so zmožni pomagati. Že zdaj so jim na pomoč priskočili študentje Fakultete za zdravstvene vede ter Medicinske fakultete.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj