spot_img

S kolesom po neraziskanih kotičkih mesta

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Umetnostna galerija Maribor že drugo leto zapored organizira kolesarske poti po mestu, kjer lahko v organizirani skupini obiskovalci raziskujejo mariborske javne spomenike in umetniške intervencije. Vsaka kolesarska pot pa je posvečena določenemu tematskemu sklopu.

V četrtek 19. avgusta bo kolesarsko vodstvo po mariborskih ulicah prevzela umetnostna zgodovinarka Mojca Štuhec, ki se bo osredotočila predvsem na murale, gre za stenske likovne kompozicije monumentalnih dimenzij. Večinoma pa so umeščeni v ambiente, ki so bili zgrajeni med 50 in 70 leti prejšnjega stoletja.

Participacija na dogodkih je brezplačna in je namenjena vsem generacijam, ki si želijo raziskati še t.i. neodkrite kotičke mesta Maribor.
Po besede zunanje sodelavke UGM Urše Rotman je odziv ljudi letos številčnejši kot v prejšnji izvedbi, preseneča pa jo predvsem dejstvo interesa lokalnega prebivalstva za še nepoznane posebnosti Maribora.

V umetnosti galeriji Maribor si želijo kolesarske poti po mestu izvesti tudi naslednje leto, čakajo pa še na ugodnejšo epidemiološko sliko za izpeljavo načrtovanih rednih ciljev v jesenskem času.

Na kolesarski poti se lahko obiskovalci do vključno 3 septembra pridružijo predstavnikom Umetnostne galerije Maribor (UGM) vsak četrtek ob 18. uri na sedežu galerije na Strossmayerjevi ulici 6.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img