Ruški svetniki v prvem branju potrdili proračun

Na predpraznični seji so ruški svetniki obravnavali odlok o kategorizaciji občinskih cest, DIP za zdravstveno postajo v Rušah, najpomembnejša točka pa je bil proračun za leto 2022, ki je izjemno investicijsko in razvojno naravnan.

V predlogu proračuna je kar 65 odstotkov sredstev namenjenih za investicije. Številni projekti, ki so bili sicer potrjeni že na predhodnih sejah občinskega sveta, prinašajo obete o razvojnem preboju občine Ruše.

S sprejetjem proračuna v prvem branju je bil narejen prvi večji korak k sprejetju najpomembnejšega občinskega dokumenta. Pred drugo obravnavo bo proračun 30 dni v javni obravnavi.

Eden pomembnejših projektov je nadgradnja zdravstvene postaje v Rušah. Koronakriza je namreč razgalila številne pomanjkljivosti obstoječega stanja, ko v Rušah več niso zmogli zagotavljati ustrezne zdravstvene oskrbe za svoje občane. V naslednjem letu bo stekla tudi gradnja doma starostnikov v Rušah. Do tega bodo v Rušah prišli s pomočjo koncesionarja, postopki pa so že stekli.

Tudi v letu 2022 je v Rušah sicer predvidena izvedba projektov iz participativnega proračuna v skupnem znesku 30.000,00 evrov za območja krajevnega odbora Bistrica ob Dravi, Bezena in Smolnik – Fala. Za območje krajevnega odbora Ruše namreč tudi letos ni bilo podanega primernega predloga in posledično tudi ni predvidene porabe.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content