Kot smo že poročali je Mestna občina Maribor pridobila pravnomočno dovoljenje za gradnjo Centra Rotovž, vlada pa je zagotovila denar za obnovo. Osrednji položaj na trgu naj bi še vedno ohranila knjižnica, ki bi se nahajala v novogradnji na lokaciji sedanje osrednje enote knjižnice, od katere bi ohranili samo obokano klet, in v novo zgrajeni etaži pod Rotovškim trgom.

Občina Maribor je pridobila pravnomočno dovoljenje za gradnjo Centra Rotovž. Projekt, vreden 25 milijonov evrov, ki bo med drugim reševal prostorske težave Mariborske knjižnice, bo polovično financiralo ministrstvo za kulturo. Gradili bodo konec leta.

Gradivo osrednje enote mariborske knjižnice bodo preselili na več enot. Osrednjo knjižnico bodo selili v nakupovalni center City, kjer si bodo predvidoma jeseni lahko vsi zainteresirani izposojali gradivo.

Medtem ko pionirska knjižnica ostane na trenutni lokaciji, a obstaja možnost, da jo bodo zaradi gradbenih del morali seliti. V novem objektu Centrum Rotovž bo ob osrednji enoti mariborske knjižnice še prostora za številne druge umetniško kulturne institucije.

V knjižnici so po številnih nesoglasij z načrti zadovoljni in se že veselijo dne, ko bodo začeli delovati v novih prostorih na stari lokaciji. Kljub številnim spremembam osrednje enote mariborske knjižnice pa v drugih enotah za sedaj ne načrtujejo sprememb.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj