spot_img

Bliža se rok za uveljavljanje olajšave za vzdrževane člane

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img
Vse več birokracije urejamo preko spleta. Januarja letos so na Finančni upravi RS prejeli 140 odstotkov več elektronskih vlog za vzdrževane člane kot isto obdobje lani. Že lani, pa je svojo vlogo elektronsko in prek mobilne aplikacije eDavki oddalo 66 odstotkov v primerjavi z letom 2018.
Rok z oddajo je 5. februar
Vlogo za vzdrževane člane lahko upravičenci oddajo prek spletnega sistema eDavki ali mobilne aplikacije eDavki. Tukaj pa je objavljen tudi program za testni izračun dohodnine, s pomočjo katerega lahko optimizirate davčne obveznost,  mobilna aplikacija pa zavezancem tudi omogoča, da svojo oddano vlogo do 5. februarja še popravijo, če to želijo.
Približno četrt milijona vlog dobijo na Fursu za vzdrževane družinske člane. Kljub porastu elektronskega poslovanja, pa jih je zmeraj tri četrtine v papirni obliki. Zaradi tako velikega števila vlog v papirnati obliki obstaja tudi večja možnost napak..
- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img