spot_img

RK Slovenska Bistrica: “Za pomoč najpogosteje prosijo starejši.”

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zaradi spremenjenih družbenih vrednot socialna država vse bolj slabi, vse več ljudi je na robu preživetja. V Območnem združenju RK v Slovenski Bistrici ljudje največ povprašujejo po prehrani. Navkljub višjim cenam in draženju energentov, se večje število novih prosilcev nanje ni obrnilo. Še največkrat prosijo za poravnavo stroška nabave drv za kurjavo.

Pomoč pa vedno bolj potrebujejo starejši, ki z minimalno pokojnino ne morejo preživeti. Trenutno je prosilcev za prehranske pakete 1900 iz štirih občin, Poljčane, Makole, Oplotnica in Slovenska Bistrica, ki jih v bistriški območni enoti zastopajo na terenu. In kljub večjemu povpraševanju imajo za sedaj prehranskih paketov dovolj za vse prosilce.

V veselem decembru so pripravili posebno akcijo, v kateri bodo obdarili najbolj ranljivo skupino. V primerjavi z lanskim letom beležijo 10 odstotkov višje povpraševanje. In čeprav zaradi zaostrenih epidemioloških razmer nimajo uradnih ur, nudijo vsem pomoči potrebnim, da jih kontaktirajo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img