spot_img

RK Slovenska Bistrica: “Za pomoč najpogosteje prosijo starejši.”

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zaradi spremenjenih družbenih vrednot socialna država vse bolj slabi, vse več ljudi je na robu preživetja. V Območnem združenju RK v Slovenski Bistrici ljudje največ povprašujejo po prehrani. Navkljub višjim cenam in draženju energentov, se večje število novih prosilcev nanje ni obrnilo. Še največkrat prosijo za poravnavo stroška nabave drv za kurjavo.

Pomoč pa vedno bolj potrebujejo starejši, ki z minimalno pokojnino ne morejo preživeti. Trenutno je prosilcev za prehranske pakete 1900 iz štirih občin, Poljčane, Makole, Oplotnica in Slovenska Bistrica, ki jih v bistriški območni enoti zastopajo na terenu. In kljub večjemu povpraševanju imajo za sedaj prehranskih paketov dovolj za vse prosilce.

V veselem decembru so pripravili posebno akcijo, v kateri bodo obdarili najbolj ranljivo skupino. V primerjavi z lanskim letom beležijo 10 odstotkov višje povpraševanje. In čeprav zaradi zaostrenih epidemioloških razmer nimajo uradnih ur, nudijo vsem pomoči potrebnim, da jih kontaktirajo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:04:58

Spremenjene navade za boljšo hrano

V tokratni rubriki Regionalna preskrba smo raziskovali spremembe potrošniških navad in drugačen njihov odnos do hrane. Nakupovanje hrane je...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img