RK Cirkovce bogatejši za dva viteza

Krvodajalci pomagajo, ker se zavedajo, da je kri nenadomestljivo zdravilo, ki si ga lahko podarimo le ljudje med seboj in da smo vsi potencialni prejemniki krvi. Med vitezi podravskega krvodajalstva je tudi Vinko Baklan iz Cirkovc.

Tudi Drago Dobnik iz Kungote v občini Kidričevo je postal vitez krvodajalstva. Sicer pa se lahko v rdečem križu Cirkovce pohvalijo s številnimi vitezi krvodajalstva. Tudi predsednik komisije za krvodajalstvo pri območnem združenju rdečega križa Ptuj in krajevnega odbora Rdečega križa Cirkovce Martin Golenko je rekorder v darovanju krvi.

V dolgoletni tradiciji slovenskega krvodajalstva se je izkazalo, da so prostovoljnost, neplačanost in anonimnost pomembni temelji za preskrbo z varno krvjo. Ker je krvodajalstvo prostovoljno in brezplačno, se zanj vsak odloči zgolj zato, ker želi pomagati in je dovolj zdrav za to.

Na Ptuju ima krvodajalstvo dolgo in močno tradicijo.

V Sloveniji v povprečju letno beležimo okoli 1180 krvodajalskih akcij, 97 000 odvzemov krvi ter 62 000 krvodajalcev. In čeprav število slednjih med mladimi v Sloveniji upada, se na Ptuju povečuje.

Darovanje krvi je plemenito in humanitarno dejanje. Je najvišja vrednota pomoči med ljudmi, ki ima v Sloveniji dolgoletno tradicijo in le redki se lahko ponosno pohvalijo s tako plemenitimi posamezniki, ki svojo humanitarnost prenašajo iz generacije v generacijo.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content