Ribiško prvenstvo v Pivoli

0
135

Športni ribolov je tudi za paraplegike in tetraplegike zanimiva in privlačna panoga. Ta hobi pa v prelepi in še neokrnjeni naravi zahteva kar nekaj naporov in priprav. Toda trud je slej ko prej poplačan z dobrim ali celo kapitalnim ulovom. V okviru Zveze paraplegikov Slovenije in pokrajinskih društev organizirajo različna ribiška tekmovanja in državna prvenstva. Med njimi tudi tekmovanje v ribiški ligi, katere del so izpeljali v sklopu današnjega dogodka v ribniku Pivola.

V ribniku Pivola je danes potekalo državno prvenstvo v ribolovu za paraplegike. Z invalidskim vozičkom sicer ne morejo do najlepših in najbolj skritih kotičkov, toda v naši prelepi in z ribjim življenjem bogati Sloveniji, še vedno najdemo dovolj dostopnih lovnih mest. Bolj kot reke so za ribiče paraplegike primerni številni ribniki, jezerca in bajerji, ki so posuti po vsej deželi.

Nekaterim ribičem se je nasmehnila ribiška sreča, ko so na suho potegnili prave trofejne primerke. Največkrat so to krapi luskinarji in amurji, ki živijo predvsem v tistih ribnikih kjer velja pravilo ujemi in spusti.

Ribolov za paraplegike zahteva posebne prilagoditve, še posebej pa sta pomembna dva dejavnika dostopnost ribnika in učinkovita organizacija tekmovanja.

S četrtim krogom, ki ga je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Podravja, so tudi ribiči zaključili ligaško tekmovanje. Sodeloval pa je tudi aktualni državni prvak v športnem ribolovu za invalide Gašper Peček.

Po besedah predsednike Ribiške družine Maribor Bojana Javornika se ribolov v Sloveniji, tudi za invalide, vsako leto bolj razvija, predvsem kar se tiče opreme in novih tehnik ribolova, kar potrjujejo tudi zavidljivi rezultati na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here