spot_img

Revizijsko poročilo računskega sodišča o poslovanju Občine Ruše

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Računsko sodišče je revidiralo pravilnost poslovanja Občine Ruše v letih 2018 in 2019 v delu, ki se nanaša na pripravo proračuna in zaključnega računa proračuna ter izvrševanje proračuna, pa tudi prodaje nepremičnega premoženja in oddaje prostorov v najem, javna naročila pri investicijskih odhodkih, tekoče transfere (tekoče transfere za prevoze učencev osnovne šole in tekoče transfere nepridobitnim organizacijam in ustanovam) in zadolževanje.

Vodstvo Občine Ruše je ob nastopu mandata, v decembru 2018, že takoj zaznalo več nepravilnosti v poslovanju občine in naročilo tri revizije poslovanja:

  • notranjo revizijo zaključnega računa Občine Ruše za leto 2018 in revizijo poslovanja z vidika delovanja notranjih kontrol Občine Ruše pri izvajanju projektov in javnem naročanju v letih 2015 – 2018,
  • poslovanje javnega zavoda CEZAM v letih 2016 – 2018 in
  • pregled poslovanja javnega zavoda CEZAM za leto 2019.

Na podlagi ugotovitev in priporočil iz teh revizij so se že sproti odpravljale ugotovljene nepravilnosti. Odprava nepravilnosti na področju zaračunavanja najemnin in obratovalnih stroškov društvom pa je še v teku.

Računsko sodišče je v svoji reviziji poslovanja občine v letih 2018 in 2019 potrdilo že prej ugotovljene nepravilnosti iz notranje revizije zaključnega računa Občine Ruše za leto 2018 in revizije poslovanja z vidika delovanja notranjih kontrol Občine Ruše pri izvajanju projektov in javnem naročanju v letih 2015 – 2018, in občini izdalo skupno negativno mnenje za obdobje poslovanja 2018 in 2019.

Občina Ruše s strani Računskega sodišča ni prejela zahteve za predložitev odzivnega poročila, saj so se med revizijskim postopkom, kjer je bilo mogoče, že sprejemali ustrezni popravljalni ukrepi za odpravo razkritih nepravilnosti oziroma ukrepi, ki zmanjšujejo možnost nastajanja istovrstnih nepravilnosti v prihodnje.

Priporočila Računskega sodišča so za Občino Ruše priložnost, da odpravi nepravilnosti in dobrodošla popotnica za izboljšanje poslovanja.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img