spot_img

Revizija odkrila številne kršitve

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Po izjavi predsednika Vlade Republike Slovenije Janez Janše, v kateri je predsednik vlade opozoril na problematiko fiktivnih prijav prebivališč na Upravni enoti Maribor, je načelnik Upravne enote Maribor odredil takojšno interno revizijo postopkov stalnega in začasnega prebivališča.

Sprva so revidirali zgolj naslove, kjer je stalno ali začasno prijavljenih več kot 50 ljudi. Kasneje so obseg revizije razširili še na naslove, kjer je prijavljenih več kot 20 oseb, nato pa tudi na naslove, ki so bili predmet zadnje kriminalistične preiskave s področja začasnih prijav tujcev.

Načelnik upravne enote je ob tem priznal, da opravičila za opuščanje postopkov ugotavljanja prebivališč ni, da je to njihova dolžnost ter da so v tem delu odpovedali. A kljub temu gre za več plasten problem.

Po besedah Đurovega bi bilo potrebno po vseh upravnih enotah narediti interni nadzor, a v veliki večini tega ne opravljajo.

Tako je potrebno ponovno uvesti tudi krajevne pristojnosti na tem področju, pogoj za pravico bivanja na naslovu pa naj postane lastništvo ali najemna pogodba, razen ko gre za družinske člane. Prav tako predlaga, da je treba določiti primerno kvadraturo nastanitve za prijavo bivališča in uvesti sistem nadzora Fursa nad pravilnostjo obračuna davkov, vezanih na oddajo nepremičnin v najem ter omogočiti navzkrižno povezavo vseh registrov za lažjo ter hitrejšo ugotovitev fiktivnih prijav.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img