V Mestni četrti Tezno ima Mestna občina Maribor velike načrte pri obnovi športne infrastrukture. Na razpadajočem Stadionu Kovinar bi namreč po besedah podžupana Sama Petra Medveda izgradili multifunkcionalni športni center. Poleg tega pa načrtujejo tudi revitalizacijo nekdanjega kopališča Tam, kjer bi vzpostavili vadbišče za golf.

Na Teznem so vzpostavili nova igrala za otroke v bližini sedeža Mestne četrti. Na športno- rekreacijskem področju pa ima občina v tem predelu Maribora visoko potezne načrte. Po besedah podžupana Sama Petra Medveda bi v prihodnjih letih nekdanji Stadion Kovinar dobil povsem spremenjeno podobo.

Na tej lokaciji je pred leti še deloval Nogometni klub Kovinar Maribor, ki je svoj vrhunec dosegel na prelomnici med 80 in 90 leti prejšnjega stoletja z nekdanjim slovenskim reprezentantom Zlatkom Zahovićem, 2006 pa klavrno propadel. Stadionu in okolici se po več kot 15 letih obetajo boljši časi.

Revitalizacije pa bo deležno tudi območje nekdanjega kopališča Tam, ki je svoja vrata po 35 letih zaprlo leta 2006. Tukaj bi naj vzpostavili nove športne vsebine, vključno z vadiščem za golf.

Kljub ambicioznim načrtom občine v MČ Tezno pa se pojavljajo določeni pomisleki, glede financiranja investicij. Mestni svetnik Stojan Auer obnovo stadiona Kovinar sicer pozdravlja, a se ob tem sprašuje, kje bo občina zagotovila sredstva za njegovo realizacijo.

V Mestni četrti Tezno pa se, kljub pomislekom nadejajo večinske realizacije zastavljenih projektov. Ob uresničitvi revitalizacije nekdanjega nogometnega kluba in kopališča Tam pa bi ta predel Maribora postal zanimiv tudi za rekreativne in predvsem profesionalne športnike iz širše regije.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here