spot_img

Rešitve za reko Dravo še ni na vidiku

V zadnjem tednu

Reka Drava je ob poplavah na območju Malečnika v letu 2012 naredila precej škode, navedbe vodilnih državnih in lokalnih funkcionarjev so v tistem času bile osredotočene predvsem v smer zagotavljanja protipoplavne varnost za kraje neposredno ob reki Dravi.

Od takrat veliko ni bilo postorjenega, zato je lokalno prebivalstvo izredno nejevoljno.
Stališča lokalne skupnosti so že več let v nasprotju z naravovarstveniki. Predsednik krajevne skupnosti Jožef Škof pa je opozoril, , da dosedanji državni ukrepi na Dravi samo poslabšujejo stanje, saj struga spet zarašča, nastajajo otoki in sipine, reka pa ob visokih vodostajih znova sili v naselje.

Iz Direkcije Republike Slovenije za vode pojasnjujejo, da je bil premik struge bližje kanalu ena od možnosti, o kateri so razmišljali v preteklih letih, a ni bila sprejeta.. V državnem lokacijskem načrtu pa je predvidena gradnja individualnih nasipov, ki jih bodo prihodnje leto postavili še v Malečniku in Trčovi. Škof pa se zaradi te problematike obrnil kar na evropskega poslanca Franca Bogoviča.

V Malečniku so se obrnili na vodnogospodarsko podjetja (VGP) Drava – Ptuj, ki ima koncesijo za izvajanje del v strugi. Pojasnili so jim, da trenutno iz struge odstranjujejo le rastje, medtem ko gramoza in večjih frakcij ne morejo odstranjevati zaradi Nature 2000.
V zadnjih desetih letih je bilo porabljenih okoli 6 milijonov evrov za vzdrževanje Drave med Mariborom in Ptujem. V Malečniku pa se upravičeno sprašujejo kdaj bo problematika rešena tudi na njihovem področju.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel