spot_img

Rešitve za odlagališče odpadkov še ni

V zadnjem tednu

Krajevno skupnost Malečnik že dolga leta pesti problematika odlagališča nevarnih odpadkov Metava. Po obisku okoljskega ministra Andreja Vizjaka se je zdelo, da se situacija premika v pravo smer, a se je kasneje izkazalo, da temu pe zdaleč ni tako. Po drugi strani pa se v Malečniku ubadajo še z željo po odcepitvi naselij Ruperče in Trčova, ki so izrazile željo po pripojitvi k sosednji občini Pesnica.

V krajevni skupnosti Malečnik se že leta soočajo s problematiko odlagališča nevarnih odpadkov v Metavi, ki si ga je na delovnem obisku ogledal tudi minister za okolje in prostor Andrej Vizjak. S težavami je seznanjen, a opozarja da je takšnih bremen v Sloveniji veliko, v primeru Metave pa rešitev ni bila urejena sistematično.

Vodstvo mariborske občine je predsednika KS Malečnik Ruperče Jožefa Škofa zadolžilo, da z direktorjem Snage pristopi k postopnemu reševanja okoljske problematike v zvezi z odlagališčem nevarnih odpadkov v Metavi, a se situacija po navedbah Škofa zapleta.

V Malečniku pa je znova oživela ideja o pravno formalni pripojitvi dveh naselij k občini Pesnica. Gre za naselji Ruperče in Grušova, ki z upravljanjem Mestne občine Maribor niso zadovoljni. Po navedbah vodstva krajevne skupnosti pa realizacije zamisli ni sploh ni možna.

Škof je kritičen tudi do ureditve regij, ki zaradi takšnih in drugačnih razlogov zapostavlja manjša oz. degradirana podeželska območja.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel