Avgusta 2018 je svoja vrata odprla Kamra, v kateri izvajajo dnevno pomoč brezdomnim osebam. Zraven ministrstva je glavnino sredstev za izvedbo prispevala Mestna občina Ptuj. Ostale občine posluha, da bi program sofinancirale, niso pokazale, zato so povsem spremenili koncept dela.

Z zavedanjem, da je brezdomstvo problem, ki se ga bo treba lotiti, je Mestna občina Ptuj leta 2018 zagotovila prostor za umestitev Kamre na Zadružnem trgu 14. Skupaj z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti tudi financirajo omenjeni program. A letos so bili prisiljeni program reorganizirati.

Ta ne zadovoljuje le ptujskih, pač pa širše regijske potrebe. A kljub temu pripravljenosti, da bi del občinskih sredstev namenili za ta program, večina občin Spodnjega Podravja doslej ni izkazala.

Skupaj z upravnim odborom društva Ars Vitae in Mestno občino Ptuj smo na podlagi potreb občanov MO Ptuj in izkazane podpore drugih občin Spodnjega Podravja sklenili, da razvojni program Kamra – Celovita podpora brezdomnim osebam, ki je doslej omogočal dnevni center in odprti tip zavetišča, v letu 2021 preoblikujejo v program nastanitvene stanovanjske podpore.

Prevladujejo predvsem starejši, ki se na stiske v življenju niso zmogli ali znali odzvati.

Vključijo se lahko polnoletne osebe, vključitev v program Kamra pa je brezplačna in prostovoljna s podpisom soglasja in pristopne izjave. Pri tem pa vsem pomoči potrebnim nudijo krizno in podporo pri urejanju socialnega statusa.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj