spot_img

Rekordno visok proračun za leto 2022

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Podlehnik je sprejela proračun za leto 2022. Z realizacijo aktualnega proračuna so sicer zadovoljni, saj so izpeljali veliko večino zastavljenih projektov. Ob tem pa že pogledujejo k naslednjim izzivom, ki jih prinaša leto 2022. Župan občine Podlehnik Sebastian Toplak pa je poudaril, da je proračun 2022 nekoliko višji od prejšnjih let, predvsem na račun dviga povprečnine in finančnih sredstev pristojnega ministrstva za sanacijo plazov.

Občina Podlehnik je po zagotovilih župana izpeljala vse začrtane investicije v iztekajočem se letu 2021. Z optimizmom pa že zrejo tudi v izzive prihodnjega leta.

V občini Podlehnik so že sprejeli proračun za leto 2022, ki je nekoliko višji od preteklih, predvsem zaradi dviga povprečnine in ostalih sprejetih ukrepov na ravni države.

Proračun 2022 je višji tudi zaradi sofinancerskih deležev Ministrstva za okolje in proctor. Finančni deleži so namenjeni predvsem sanaciji številnih plazov, ki so v zadnjem času na tem področju povzročili znatno škodo, predvsem na cestni infrastrukturi.

Po ocenah župana gre za izjemno pomemben projekt, saj je bila cesta zaradi plazov tudi dalj časa za promet popolnoma zaprta.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img