spot_img

Rekordni proračun premalo ambiciozen

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Leto 2021 je bilo za občino Ptuj leto rekordnega proračuna. Ob sprejemanju proračuna so napovedovali za 14 milijonov evrov investicij. Nekatere med njimi so udejanjili, druge pa prestavili v naslednje leto. Na terenu smo preverili, katere ključne projekte so udejanili in zakaj tudi v naslednjem letu govorimo o rekordnih finančnih naložbah.

Na Ptuju v letu 2021 načrtovali za več kot 14 milijonov evrov investicij. Skoraj 3,7 milijonov evrov so namenili za odvajanje in čiščenje odpadnih voda ter 1,9 milijona za revitalizacijo Stare steklarske in Vrazov trg.

Tudi lanski proračun je namreč sprva znašal 36 milijonov evrov, junija so ga z rebalansom dvignili celo na več kot 37 milijonov evrov. Nazadnje so ga prejšnji mesec znova znižali na bolj realnih 33 milijonov evrov. Po besedah tamkajšnje županje, naj bi bil nekakšen kompromis med dejanskim stanjem, realnimi možnostmi in željami. Veliko projektov pa je bilo realiziranih zaradi usklajenega sodelovanja vseh mestnih svetnikov.

A v naslednje leto vstopajo še bolj ambiciozno usmerjeni. Proračun 2022 je visok 44,7 milijona evrov, pri tem jih je nekaj financiranih tudi s pomočjo Evropske unije.

Velik problem najstarejšega slovenskega mesta pa je demografija. In navkljub vztrajnim opozorilom o odlivu visokotehnoloških kadrov še dlje kot od obljub niso prišli.

V Podravju želijo Urad za prehrano, ki bi bil prvi urad v vzhodni koheziji. Posledično so se organizirali na nivoju regije, mariborske univerze in gospodarstva, v upanju, da bi država urad za prehrano ustanovila na vzhodu.

Izzivov v novem letu ne bo zmanjkalo. Bo pa iskanje rešitev trajalo dlje zaradi volilnega leta in morebitnih sprememba na državni kot tudi lokalni ravni.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img