V Radencih pa so v letošnjem letu predvideli številne investicije. Zanje namenjajo več kot 16 milijonov evrov. Samo za ceste bodo letos namenili več kot 1,2 milijona evrov. Med ključne investicije pa spada izgradnja telovadnice, vinska fontana in novi športni center. A ambiciozen proračun na drugi strani občino zadolžuje za kar 2 milijona evrov.

V občini Radenci so že decembra potrdili proračun za leto 2021. V letošnjem letu predvidevajo rekordnih 19,4 milijona evrov prihodkov in več kot 21 milijonov 300.000 odhodkov. Za investicije namenjajo več kot 16 milijonov evrov.

Ključen projekt je tudi izgradnja nove čistilne naprave v Radencih. V ta namen so predvideli skoraj 5,5 milijona evrov.

Dodatnih 5 milijonov pa namenjajo za ureditev parkovno-bazenskega kompleksa. Kot so zapisali v proračun so v letošnjem letu sredstva namenjena za stroške spremembe obstoječega prostorskega načrta, pridobitev potrebnih soglasij, stroške projektne dokumentacije in izgradnje vodnega parka doživetij.

Sočasno so sprejeli še proračun za leto 2022, ki predvideva zgolj skoraj 6.180.000 evrov prihodkov in 6.082.000 odhodkov. Za investicije pa predvidevajo nekaj več kot 1,2 milijona evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj