Rekordna prodaja ‘domačih’ bazenov

 

Koronakriza je precej posegla v potrošniške navade Slovencev. Prodaja koles je v prvem četrtletju presegla vsa pričakovanja, podobno je s prodajo bazenov. Čeprav se je večina omejitvenih ukrepov že sprostil in smo v vsako gospodinjstvo dobili bone za preživljanje dopusta doma, pa ljudje še vedno skrbijo za samozaščito pred morebitno okužbo – več ostajajo doma, verjetno bo tudi potovanj in dopustovanj v prihodnje manj.

Kar 30-odstotkov več povpraševanja kot lani

Vsi trgovski centri pa v teh dneh beležijo veliko povpraševanje po bazenih. Kot so poročali v Štajerskem tedniku v trgovinah M tehnike prodajo največ bazenov s konstrukcijami (okrogli ali ovalni oz. kvadratni), po katerih je tudi večje povpraševanje. Beležijo pa tudi dobro prodajo vrtnega pohištva, saj so do prve polovice junija praktično dosegli lansko prodajo, veliko pa je povpraševanja tudi po zunanjih igralih, kamp programu, napihljivem poletnem programu ter prodaja žarov in oglja za žar.

Tudi v Jagru beležij, kar 30-odstotni porast prodaje bazenov. Največje povpraševanje je po “fast set” bazenih, ki imajo napihljiv rob in manjšo črpalko od premera 3,5 do 4,5 metra. Med drugim pa beležijo tudi velik porast po kolesih, kot tudi artiklov iz programa vrtičkanja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj