Rekonstrukcija trškega jedra

0
31

Občinski svetniki občine Lovrenc na Pohorju so prvič sprejeli dvoletni proračun, ki bo doprinesel k lažjemu časovnemu razporejanju investicij v letih 2021 in 2021. Najpomembnejši letošnji projekt je rekonstrukcija ceste skozi trško jedro, ki znaša 3 milijone evrov. Po navedbah župana Marka Rakovnika, gre za najobsežnejšo investicijo v zgodovini občine, ki bo bistveno izboljšala kakovost bivanja v Lovrencu na Pohorju.

Občina Lovrenc na Pohorju je prvič v svoji zgodovini sprejela dvoletni proračun, ki bo precej olajšal administrativno delo. Hkrati pa bo tudi lažje načrtovati projekte v prihodnje, saj nekako investicije načrtovane v letu 2022 predstavljajo nadaljevanje tistih v letošnjem letu.

Najpomembnejši projekt leta v občni Lovrenc na Pohorju je rekonstrukcija ceste skozi trško jedro. Gre za največjo in hkrati najbolj finančno obremenljivo investicijo v zgodovini občine, saj gradbena dela znašajo približno 3 milijone evrov. Od česar bo približno 2,300 000 prispevala direkcija za infrastrukturo.

V sklopu projekta bodo poleg samega cestišča urejena cestna razsvetljava, fekalni in meteorni kanal ter telekomunikacijski vodi. Po besedah župana Marka Rakovnika pa bo občina z realizacijo te investicije izboljšala tako prometno varnost, kot tudi izgled t.i. trškega jedra.

Praktično od izgraditve ceste, slednja ni bila deležna nobene rekonstrukcije, zato so tudi vsi vodi še primarnega izvora. Ker pa so tako kot cesta bili dotrajani, jih je bilo treba nujno zamenjati.

Cesta skozi trško jedro je glavna cesta skozi Lovrenc proti Rogli, zato ob njenem zaprtju prihaja do manjših zastojev in nekaj nejevolje lokalnega prebivalstva, ki pa bodo odpravljeni takoj ob koncu investicije.

Zgornji del ceste pri cerkvi svete Radegunde je praktično že urejen, manjka še samo finalizacija odvodnjavanja in postavitev semaforiziranih sredstev. Ob tem pa se v občini nadejajo tudi izgradnje druge in tretje faze, ki bi rešila marsikatero cestno problematiko od Lovrenca na Pohorju do Rogle.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here