V občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah so, kljub pandemiji novega koronavirusa, izpeljali večino večino zastavljenih projektov. V iztekajočem se letu so glavnino proračunskih sredstev namenili urejevanju lokalnih cest in mehkim investicijam. Sodelujejo pa tudi z Direkcijo za infrastrukturo, s katero načrtujejo projekt večje prometne varnosti v centru občine.

Eno najbolj nenavadnih let se bliža koncu, slednje pa si bodo v občini Sv. Jurij poleg zdravstvene krize zapomnili tudi po številnih investicijah, ki so jih glede na načrte občinskega proračuna realizirali v dobrih 90 odstotkih.

Občina pa poleg lokalnih projektov obnove cest sodeluje tudi v partnerstvu z DRSI z namenom večje Prometne varnosti v samem središču občine. Poleg same cestne infrastrukture so vodilni na občini sodelovali tudi pri finančno manj obremenjujočih projektih, ki bodo po besedah župana Petra Škrlca pripomogli k boljši prepoznavnosti kraja v regiji in tudi širše.

Leto 2021 bo z vidika investicij že spadalo v naslednjo finančno perspektivo za obdobje naslednjih šestih let, zato so letošnje iztekajoče se leto namenili predvsem ureditvi projektih dokumentacij za investicije, ki še sledijo.

Ključen korak k uspešnemu letu 2021 pa bodo v Sv. Juriju opravili v četrtek 17. decembra, ko bo potekalo drugo branje vsebina proračuna za prihodnje leto. Na zasedanju občinskega sveta pa bo jasno kateri projekti bodo v prihodnje prioritetni oz. nujni za razvoj lokalne skupnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj