spot_img

Realizacija proračuna podobna prejšnjim

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Realizacija proračuna Mestne občine Maribor je po šestih mesecih podobna tistim iz minulih let. Tako na odhodkovni kot na prihodkovni strani je polletna realizacija nižja od štiridesetih odstotkov, kar je glede na dinamiko izvrševanja proračuna in projektov pričakovano, pojasnjujejo v Uradu za finance in proračun.

V prvi polovici leta je bila realizacija proračuna Mestne občina Maribor na ravni iz prejšnjih let, je na novinarski konferenci pojasnila Mateja Cekić, vodja Urada za finance in proračun Mestne občine Maribor. Davčni prihodki so bili realizirani v višini 50 odstotkov, kar v uradu pripisujejo dobremu planiranju. Te prihodke sicer sestavljajo dohodnina, nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča in ostali davki.

Realizacija tekočih odhodkov in transferjev, kjer gre za izvrševanje zakonsko obveznih nalog, je med 40 in 45 odstotkov. Realizacijo proračuna so sicer narekovali nekateri večji projekti. Do konca leta na Uradu za finance in proračun sicer pripravljajo nekaj prilagoditev proračuna Mestne občine Maribor.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img