V občini Slovenske Konjice bo zrasla še ena poslovno-obrtna cona. Potem, ko je spomladi zaživela ob konjiški obvoznici, bodo investitorji svojo dejavnost lahko razvijali tudi ob avtocesti v Tepanju. Zaradi izjemne lokacije pa številna podjetja že kažejo interes za nakup zemljišč.

Predvidoma še to leto se bo na 10 hektarov velikem območju ob štajerski avtocesti začela graditi Poslovna cona Tepanja. “Najprej je predvidena gradnja cest, tudi novega krožišča za neposredno povezavo poslovne cone z avtocesto. Zatem pa bo občina uredila še vso potrebno komunalno infrastrukturo.

Cestni priključek z dovozno cesto je že izveden in je v lasti Občine, ki se nahaja ob avtocesti v bližini izvoza Tepanje. Velikost vseh zemljišča za poslovno cono znaša približno 9 ha, katera so že vključena v Občinski prostorski načrt (OPN).

Prav tako so že znani viri financiranja, ki so razdeljeni na tri dele. Prizadevanja za ureditev poslovno-obrtne cone v Tepanju imajo že dolgo brado. Nekaterim je ob tem kopnela potrpežljivost. Nek investitor iz tujine denimo je želel na tem območju graditi tovarno, upravno stavbo in logistični center, a se je investicija izjalovila. V tem primeru pa je drugače, saj pravnih preprek za gradnjo obrtne cone Tepanje več ni, zato se dela lahko po dobrem desetletju birokratskih procedur končno lahko začnejo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj