spot_img

Razstavljeni utrinki Folkarta

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Edinstveno razstavišče Vodnega stolpa v času letošnjega Festivala Lent predstavlja delček fotografij bogate zgodovine Mednarodnega folklornega festivala Folkart iz dobro obiskane razstave Okno v svet v Minoritski cerkvi, ki je bila postaviljena na ogled leta 2018 ob 30. obletnici Folkarta.

Sicer festival Folkart ni najstarejši, pa tudi ni največji na svetu, je pa zanesljivo v samem vrhu evropskih ter svetovnih festivalov, v odlični družbi desetih svetovnih folklornih biserov. To pravijo vsi udeleženci, tuji in domači strokovnjaki iz folklornega sveta, to trdijo prijatelji in celo ne ravno najboljši prijatelji.

Razstava “Okno v svet” prikazuje gostovanja najboljših in najbolj znanih folklornih skupin z vsega sveta, ki so obiskovalcem pričarale vpogled v bogato in barvito zgodovino. V dobrih treh desetletjih so v Maribor prišle skupine z večeni celin in držav sveta.
Iz vseh bolj ali manj oddaljenih kotičkov sveta so folklorne skupine v Maribor in ostale slovenske kraje prinesle pravo dragocenost – kulturno dediščino, ljubezen do svojih korenin in ponosno držo ambasadorjev tradicijske kulture. Hkrati pa pisano paleto tradicionalnih kostumov, ki vedno znova in znova navdušujejo.

Razstava “Okno v svet” je na ogled v razstavišču Vodnega stolpa v zgornjem nadstropju, in sicer do konca letošnjega festivala Lent, vsak dan med 10. in 15. uro. Rastavišče Vodnega stolpa pa bo tudi po omenjeni razstavi z novimi vsebinami na voljo obiskovalcem.
Razstava tako ponuja pogled v zgodovino festivala Folkart in se spominja vrhunskih folklornih skupin, ki so gostovale v Mariboru. V njegovi zgodovini je tako gostovalo več kot 220 skupin iz več kot 72 držav.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img