Razstava v mariborski Kadetnici

V mariborski Kadetnici so odprli razstavo ob 30. obletnici ustanovitve Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ). Slavnostne prireditve sta se udeležila tudi minister za obrambo Matej Tonin in načelnik Generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš. Minister pa je ob tem poudaril, da delovanje MSNZ govori o državljanski samozavesti, pogumu in tveganju za pravo stvar.

Ustanovitev Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ) je pomembno vplivala na potek politične zgodovine Republike Slovenije.
Avtor razstave je Zvezdan Marković, slednja je možna za oglede obiskovalcev od ponedeljka 18. maja, katero bodo, zaradi epidemije koronavirusa tudi podaljšali.

Gre za pomembno razstavo, glede na to da sta se slovesnosti udeležila tudi obrambni minister Matej Tonin in načelnik Generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš.

Ta obletnica je v bistvu dragocena priložnost, da se tudi mladi zahvalijo zaslužnim za osamosvojitev in se zgledujejo po njihovem domoljubju. Zavedanje o pomenu delovanja MSNZ in takratnega zgodovinskega dogajanja ključno tudi za trenutek, v katerem se danes nahaja slovenska družba.

Najbolj dragocena stvar vsake države sta torej njen narod in jezik, ki ju moramo spoštovati in biti nanj kar se da ponosni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj