Razprodana zemljišča in širitev

0
18

Občina Markovci načrtuje ponovno širitev obrtne cone v Markovcih, kjer že uspešno deluje okoli 20 podjetij. Podjetnikom bo kmalu na voljo okoli 3,2 hektarja stavbnih zemljišč.

Nedavno so razprodali zemljišča v obrtni coni Novi jork – IV. faza. Občina je zemljišča prodajala po ceni 21 evrov na kvadratni meter brez DDV.

Po napovedih župana Gabrova bodo za urejanje območje potrebovali okoli 600.000 evrov, od tega bodo 259.000 evrov prejeli iz t. i. Dogovora za razvoj regij. Ponujena zemljišča so hitro razprodali, tako se obstoječim 20 podjetjem pridružuje 6 novih, saj se bodo nekatera podjetja, ki tam že delujejo, širila.

Napovedana širitev  pa v občino Markovci prinaša tudi nove zaposlitve. Ker je kupcev več kot je razpoložljivih parcel, imajo prednost tisti, ki so pred dvema letoma podali neobvezujočo vlogo za morebitni nakup zemljišča v novem delu obrtne cone, pri tem pa tudi podpisali pismo o nameri. Sicer pa morajo gradnjo objektov začeti najkasneje v obdobju dveh let po sklenitvi pogodbe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here