spot_img

Razprodaja občinskega premoženja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Medtem ko so se v času prejšnjega mandata prodajala predvsem stara in dotrajana, obnove potrebna občinska stanovanja, vodstvo občine zdaj prodaja tudi poslovne prostore. Na minuli seji so mestni svetniki soglašali s prodajo treh nepremičnin.

Mestna občina Ptuj kot dosedanja lastnica se je odločila za prodajo poslovnega prostora na naslovu Prešernova 1, v strogem centru mesta. Izhodiščna vrednost za 76 m² znaša 16.000 evrov. Končna cena bo seveda odvisna od izkazanega interesa potencialnih prijaviteljev. In čeprav bi lahko iztržili več, so stanovanja v slabem stanju.

Glede na to, da zanje očitno ni možno najti najemnikov, bo morda sprememba lastniške strukture izboljšala ponudbo v mestu.

Občina je sicer za ta prostor lani skušala iztržiti več od navedenega zneska iz cenilnega poročila. Komisija za ravnanje s stvarnim premoženjem je zaradi strateške lege nepremičnine izhodiščno vrednost dvignila na 26.600 evrov, a pri prodaji niso bili uspešni.

Za tako nizek znesek, kot jo ponujajo zdaj – 217 evrov na m² – pa najbrž ne bo težko najti novega lastnika.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img