spot_img

Razprodaja občinskega premoženja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Medtem ko so se v času prejšnjega mandata prodajala predvsem stara in dotrajana, obnove potrebna občinska stanovanja, vodstvo občine zdaj prodaja tudi poslovne prostore. Na minuli seji so mestni svetniki soglašali s prodajo treh nepremičnin.

Mestna občina Ptuj kot dosedanja lastnica se je odločila za prodajo poslovnega prostora na naslovu Prešernova 1, v strogem centru mesta. Izhodiščna vrednost za 76 m² znaša 16.000 evrov. Končna cena bo seveda odvisna od izkazanega interesa potencialnih prijaviteljev. In čeprav bi lahko iztržili več, so stanovanja v slabem stanju.

Glede na to, da zanje očitno ni možno najti najemnikov, bo morda sprememba lastniške strukture izboljšala ponudbo v mestu.

Občina je sicer za ta prostor lani skušala iztržiti več od navedenega zneska iz cenilnega poročila. Komisija za ravnanje s stvarnim premoženjem je zaradi strateške lege nepremičnine izhodiščno vrednost dvignila na 26.600 evrov, a pri prodaji niso bili uspešni.

Za tako nizek znesek, kot jo ponujajo zdaj – 217 evrov na m² – pa najbrž ne bo težko najti novega lastnika.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img