spot_img

Razprava o vodovodu končno obrodila sadove

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V prostorih Mestne občine Ptuj je potekala 11. redna seja kolegija županov Spodnjega Podravja, kjer so obravnavali točko dnevnega reda o skupni občinski upravi občin v Spodnjem Podravju. Veliko pomembnejša tema pa je bila razprava o celoviti obnovi vodovodnega sistema v Spodnjem Podravju. Brez zapletov z administrativnimi postopki in nasprotujočih si mnenj pa tudi tokrat ni šlo.

11. redna seja kolegija županov Spodnjega Podravja bo kot kaže ena odločilnejših, v sklopu razprav o realizaciji sanacije skupnega vodovodnega sistema. Do sedaj je pomisleke izražala predvsem občina Hajdina, ki pa je na koncu le pristala na izvedbo skupnega projekta.

V sklopu razprave se je razvila burna debata med županom občine Kidričevo Antonom Leskovarjem in županom občine Destrnik Francom Pukšičem, ki je zaradi nejevolje skorajda predčasno zapustil sejo.

Župani Spodnjega Podravja in ostali deležniki pa so se načeloma strinjali z sprejetjem prve faze sanacije vodovodnega sistema v skupni dolžini 72 kilometrov.

Prva faza mora biti administrativno urejena do 25. septembra, v nasprotnem primeru bi lahko bila ogrožena pridobitev nujnih evropskih sredstev.

Investicija bi bila izrednega pomena predvsem za manjše občine, ki izgradnje samotostojnega vodovodnega omrežja, zaradi nizkih občinskih proračunov ne morejo privoščiti. Celoten projekt je sicer ocenjen na približno 11 milijonov evrov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img