spot_img

Razpis za zahodno obvoznico končno objavljen

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Rok za oddajo ponudb je 27. februar, pri izbiri izvajalca pa bo najpomembnejše merilo ponudbena cena. Izbrani izvajalec pa bo moral vsa dela opraviti v 480 dneh.

Gre za II. etapo zahodne obvoznice Slovenska bistrica, v sklopu katere bodo zgradili dobre 1,3 kilometre dolgo dvopasovno cesto s kolesarsko stezo in pločnikom na obeh straneh ceste, priključne ceste, križišča ter uredili odvodnavanje padavinskih in odpadnih vod. Sočasno bo poskrbljeno tudi za elektroenergetsko infrastrukturo, plinsko, vodovodno, telekomunikacijsko in kabelsko omrežje.

Projektantska ocena vrednosti del znaša 7,2 mio evrov, dejanska cena dela pa bo znana po končanem javnem razpisu.

Za dokončanje zahodne obvoznice sei že nekaj časa prizadeva predvsem podjetje Impol, ki je eden največjih slovenskih izvoznikov. Podjetje je že leta 2018 podpisalo sporazum s prejšnjim infrastrukturnim ministrom, na podlagi katerega naj biz gradnjo obvoznice že pričeli, vendar vlada vse do letos za dogovor ni uspela zagotoviti denarja.

Dela na zahodni obvoznici bi se lahko pričela sredi letošnjega leta, v letu 2012 pa nadeljevala in tudi zaključila.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img