spot_img

Ravnateljica mariborske srednje tekstilne šole v primežu inšpekcije

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Množična odpuščanja na Srednji šoli za tekstil in oblikovanje Maribor že dobivajo posledice. Vodstvo šole so ta  teden poklicali na sestanek na pristojno ministrstvo, kjer so zagotovili, da zaradi odpuščanj ni moteno delo, a kljub temu bodo primere raziskale inšpekcijske službe.

Vročitev odpovedi preko detektiva

Ravnateljica Nadja Jager Popović je v zadnjih mesecih odpustila tri šolske delavce – ta teden, naj bi po poročanju Večera preko detektiva vročila odpoved iz krivdnih razlogov Cvetki Hojnik, ki pa je že napovedala tožbo na delovnem sodišču. Delavka, ki je na omenjeni šoli zaposlena za polovični delovni čas, naj bi s tem ko je brez soglasja ravnateljice poučevala v konkurenčnem zavodu kršila pogodbene obveznosti.

Odpustiti deset odstotkov zaposlenih, pa bo mir

Tožbo na delovnem sodišču pa bo sprožil tudi nekdanji sindikalni zaupnik na šoli Dejan Paska,. Slednji je lani dobil izredno odpoved, ker naj bi, kot je po poročanju Večera zatrjevala ravnateljica, zaposlene na sestankih nagovarjal proti njej. Po njegovo je ravnateljico le opozoril na neprimerne izjave, ko je na učiteljskih zborih izjavila, da bi bilo potrebno odpustiti deset odstotkov zaposlenih, pa bi bil mir.

Sestanek na ministrstvu in inšpekcijski nadzor

Z ravnateljico Jager Popovićevo in predsednikom sveta šole je pristojni direktorat za srednje šolstvo, višje šolstvo in izobraževanje odraslih sklical sestanek . Na sestanku so se pogovarjali o delu na šoli in ugotoviti, ali je zagotovljen nemoten proces vzgojno-izobraževalnega dela, kar je temeljna skrb ministrstva. Tako ravnateljica kot predsednik sta zagotovila, da pouk poteka nemoteno.

Predstavniki ministrstva so ravnateljico in predsednika sveta šole obvestili o posredovanju pobud za inšpekcijski nadzor na ustrezne inšpekcijske službe in komisije.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img