spot_img

Rahel upad števila covidnih pacientov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor pred prihajajočimi božičnimi prazniki opozarjajo na nujnost spoštovanja epidemioloških ukrepov. Epidemija se po podatkih covid sledilnika sicer rahlo umirja, a skrbi predvsem nov afriški sev imenovan omikron. Ob tem se še naprej ubadajo z pomanjkanjem strokovnega kadra, predvsem primanjkuje osebja na več specialističnih oddelkih, ki so premeščeni na covid delovišča.

Vodstvo UKC Maribor apelira k odgovornemu oz. zaščitnemu ravnanju družbe, vse v želji po zaustavitvi pritiska na bolnišnice.  Medicinski kader je v že leto in pol trajajoči epidemiji praktično na koncu svojih moči, zato , pomočnica direktorja UKC za področje zdravstvene nege apelira na vse državljane k odgovornemu ravnanju.

Epidemija oz. število dnevno potrjenih okužb v zadnjih dneh sicer znatno upada, a kljub temu strokovni direktor Matjaž Vogrin  opozarja na vzporedni situaciji v kliničnem centru in izven njega Navkljub upadu števila okužb v UKC Maribor za enkrat ne načrtujejo postopnega odpiranja posameznih specialističnih oddelkov, ki so v tem trenutku okrnjeni zaradi covidnih bolnikov.  Ozko grlo pa še naprej predstavlja pomanjkanje strokovnega kadra, predvsem anesteziologov in internistov.

Vogrin je ob zaključku poudaril še na nevarnost novega seva imenovanega omikron. Za enkrat dodatnih uradnih smernic sicer niso pridobili, upajo pa da epidemiološke situacije ne bo bistveno poslabšal.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img