Ptujsko morje bogati turistično ponudbo Ptuja

Finančna uprava je nedavno razkrila, da smo Slovenci in Slovenke izkoristili že za dobrih 20 milijonov evrov turističnih bonov. Pričakovano največ v Primorju in na Gorenjskem ter v občinah, kjer turistično statistiko pomembno krojijo terme. Tako se je na seznamu mestnih občin po vrednosti unovčenih bonov ptujska občina uvrstila le za Koper in za seboj pustila celo prestolnico.

Ena bolj obiskanih destinacij je Ptujsko jezero s 346 hektari največje slovensko umetno jezero na Dravi pri Ptuju, ki služi kot rekreacijska površina za veslanje, jadranje in deskanje ter ribištvo. Ptujsko morje pa je privlačna destinacija tudi zaradi svoje okolice.

Do 19. julija smo Slovenci unovčili 149.577 bonov v skupni vrednosti 20,5 milijona evrov. Na seznamu 18 krajev, kjer je bilo največ unovčenih bonov, se je znašel tudi Ptuj s 1.342 unovčenimi boni.

Na splošno pa je Ptuj nadvse zanimivo in skrivnostno mesto z najstarejšo zgodovino v Sloveniji ter mnogimi znamenitostmi in pristno turistično ponudbo

Turizem predstavlja pomembno razvojno in poslovno priložnost za Ptuj. Tako kot je na nacionalni ravni razvoj turizma pomembna gospodarska dejavnost prihodnosti, tudi na lokalni ravni obstaja želja vzpostaviti dolgoročen uspešen razvoj na področju turizma.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj