spot_img

Ptujska tržnica za branjevke ni primerna

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Pred tremi meseci obnovljena ptujska tržnica zdaj razburja ptujske branjevke in branjevce. V nekaj dneh bi se morali preseliti na novo tržnico, a zdaj ugotavljajo in opozarjajo, da zanje projektanti, arhitekti in druge pristojne mestne službe niso pripravile niti primernih stojnic, niti dovoza za živila.

Branjevke tako morajo dnevno tovoriti zelenjavo in sadje., namesto, da bi jim omogočili primeren prostor za hrambo.
Vedno bolj se zdi, da je ureditev mestne tržnice bila premalo premišljena, saj ni primerna za osnovno dejavnost, ki jo tržnica mora omogočati.

93-letna branjevka Tilčka Vidovič na Ptuju sadje in zelenjavo prodaja že 70 let. Pričakovala je, da bo na novi tržnici imela boljše, ne pa slabše pogoje dela.

Z mestno občino so se dogovorili, da so branjevke do maja oproščene plačila koriščenja prostora na mestni tržnici.
Ptujska tržnica tako še enkrat več dokazuje, da ima lepota visoko ceno, a sama po sebi še zdaleč ni dovolj. Čeprav prenovljena je za zdaj vse prej kot srce mesta.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img