spot_img

Ptujska tržnica še vedno buri duhove

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Ptuj je lanskega julija z Ministrstvom za okolje in prostor podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta obnove mestne tržnice. Predvidena vrednost projekta je v začetku bila 4,8 milijona evrov, sedaj pa je narasla na 6.087.981 evrov.

Kot so poročali v Štajerskem tedniku, naj bi bili razlogi povišanja večji obseg arheoloških raziskav (17.949 evrov); dodatno naročilo storitev supernadzora (23.058 evrov) in ocenjeno povišanje vrednosti obračuna po gradbeni pogodbi (676.583 evrov).

Še 400.000 evrov odprtih postavk

Izvajalec, naj bi kot nepredviden strošek dodatno zaračunal postavitev semaforjev, zamenjavo opažnih plošč, postavitev fasadnih odrov … Po mnenju številnih svetnikov, naj bi bila takšna pogodba škodljiva, nekateri že napovedujejo kazenske ovadbe.

Županja Nuška Gajšek je povedala, da imajo odprto še eno postavko, v vrednosti 400 tisoč evrov, a jo zavračajo in upajo, da bodo njihove pritožbe uslišane.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img