spot_img

Ptujska tržnica še vedno buri duhove

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Ptuj je lanskega julija z Ministrstvom za okolje in prostor podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta obnove mestne tržnice. Predvidena vrednost projekta je v začetku bila 4,8 milijona evrov, sedaj pa je narasla na 6.087.981 evrov.

Kot so poročali v Štajerskem tedniku, naj bi bili razlogi povišanja večji obseg arheoloških raziskav (17.949 evrov); dodatno naročilo storitev supernadzora (23.058 evrov) in ocenjeno povišanje vrednosti obračuna po gradbeni pogodbi (676.583 evrov).

Še 400.000 evrov odprtih postavk

Izvajalec, naj bi kot nepredviden strošek dodatno zaračunal postavitev semaforjev, zamenjavo opažnih plošč, postavitev fasadnih odrov … Po mnenju številnih svetnikov, naj bi bila takšna pogodba škodljiva, nekateri že napovedujejo kazenske ovadbe.

Županja Nuška Gajšek je povedala, da imajo odprto še eno postavko, v vrednosti 400 tisoč evrov, a jo zavračajo in upajo, da bodo njihove pritožbe uslišane.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img