spot_img

Prvi trening NK Maribora po koronavirusu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Ob ponovnem srečanju v Ljudskem vrtu so nogometaši NK Maribor opravili prvi skupinski trening po 56 dneh. Ves čas ob doslednem upoštevanju vseh priporočil ustreznih državnih in strokovnih organov, saj je med trajanjem pandemije koronavirusa COVID-19 izvajanje vadbenih procesov bistveno omejeno. Prihod na stadion v zaščitnih maskah, v skladu z navodili zdravstvene komisije NZS pa je trening potekal za zaprtimi vrati po razkuževanju vseh površin in pripomočkov in treningov po skupinah in ob upoštevanju minimalne razdalje ter nadzoru minimalnega števila trenerjev in fizioterapevtov. Dovoljen je le dotik žoge z nogo, vsak posameznik pa lahko uporablja le osebne plastenke oz. bidone s pijačo.

Sergej Jakirović je svojo novo službo začel kot še nihče pred njim: po ustoličenju in predstavitvi na daljavo je najprej moral ob prihodu v Maribor prestati teden samoizolacije, da je lahko sploh pričel z delom. Na prvem treningu v Ljudskem vrtu pa je bilo treba upoštevati številne omejitve:

“Zelo smo veseli, da se je začelo tudi s treningi. To je naše življenje, brez tega dela nogometa ne moremo funkcionirati. Moj prihod v Maribor je res specifičen, potekal je v treh etapah, toda organizacija je brezhibna in klub je odlično poskrbel za vse zadeve glede na trenutne razmere. Ko se psihološko pripraviš, lahko vse prestaneš. Med samoziolacijo smo imeli veliko dela, čas je hitro minil. Ogledali smo si prejšnje tekme, se dodatno seznanili z vsakim posameznikom. Vemo, kaj je dobrega, kaj še lahko izboljšamo. Trenutno pa je najpomembnejše, da smo lahko začeli s skupnim delom.”

Trener NK Maribor Sergej Jakirović (Vir fotografije: NK Maribor)

Prvi so petkov dopoldanski trening opravili vratarji, igralci pa so bili nato v dveh terminih razporejeni v štiri skupine. Po dve hkrati na igrišču, vsaka na svoji polovici. Nogometaš sredine igrišča Rene Mihelič je ob tem povedal:

“Vse skupaj je za nas nekaj povsem novega, ampak na prvem mestu je varnost za nas nogometaše, naše družine in vse ostale. Mislim, da se bomo na nov način vadbe hitro navadili oziroma bo s vsakim dnem lažje. Najtežje pa je vsekakor bilo čakanje na te skupne treninge z žogo, ki so zdaj končno možni. Gremo pa delat na polno, zavoljo novim uspehom naproti.

Nogometaš NK Maribor Rene Mihelič (Vir fotografije: NK Maribor)

Ob začetku novega poglavja pa so se razdelile tudi nove vloge v strokovnem štabu. NK Maribor bo odslej imel kar dva pomočnika trenerja,Sašo Gajserja in Marka Salatovića, trener vratarjev ostaja Mitja Pirih, kondicijska trenerja pa bosta Milan Vulović in Marin Ivančić, kot novi član namesto Marka Borka, ki je ob izteku pogodbe zaključil uspešno devetletno sodelovanje s klubom.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img