Po več kot 20 letih čakanja in potem še kako leto ali dve prelaganja začetka del so namreč končali prve faze nujno potrebne obnove šole. In čeprav so pred začetkom obnove močno upali, da bo kot prvi zrasel prizidek z jedilnico, je tamkajšnji ravnatelj Bogomir Širovnik tudi z do sedaj opravljenim zelo zadovoljen.

IZJAVA: Bogomir Širovnik, ravnatelj OŠ Mladika

S prvo fazo obnove, katere pogodbena vrednost znaša dobrih 940 tisoč evrov, bo OŠ Mladika pridobila veliko. Obnova pa je bila že nujno potrebna, zaradi pomanjkanja vlaganj v stavbo v zadnjih dvajsetih letih.

IZJAVA: Bogomir Širovnik, ravnatelj OŠ Mladika

V drugi fazi naj bi zgradili težko pričakovani prizidek z jedilnico, uredili novo kuhinjo, ob tem pa bodo morali prestaviti dve učilnici. Zaenkrat možnost sofinanciranja še ni znana, vendar bo Mestna občina Ptuj iskala možnosti in se potegovala za dodatna sredstva.

IZJAVA: Bogomir Širovnik, ravnatelj OŠ Mladika

V času, ko smo v državi zaradi preprečevanja širjenja okužbe ustavili večji del javnega življenja, se na daljavo seli tudi izobraževanje mladih. Tudi novnošolci OŠ Mladika se znova šolajo od doma. Trenutno stanje, ko je v družbi čutiti negotovost, pa vpliva tudi na delo mladih, opozarjajo učitelji in ranvatelji.

IZJAVA: Bogomir Širovnik, ravnatelj OŠ Mladika

Po koncu epidemije na šoli upajo, da se bo, kot je bilo obljubljeno, takoj začela druga faza obnove, za katero že pripravljajo potrebno dokumentacijo. Potrebna bo namreč novelacija projekta, ki ne bo, kot pravi Širovnik, le finančna, saj se je ob delih v prvi fazi pokazalo še marsikaj, česar v preteklosti projektanti niso predvideli, nekaj del, ki so bila načrtovana v prihodnje, pa so morali izvesti že sedaj, da bodo dela lahko zaključili.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj