Krajevna skupnost Malečnik Ruperče, je kljub pomanjkanju občinskega financiranja, v zadnjih letih, še naprej priljubljena lokacija za gradnjo novih nepremičnin. Pri gradnji pa pogosto pride do težav, če ni, pred investicijo, vse administrativno urejeno. Tega se zaveda tudi predsednik KS Jožef Škof, ki rešuje problematiko potencialne črne gradnje v naselju Metava.

Ker gre za kategorizirano črno gradnjo je vsaka dodatna investicija v določeni meri lahko tvegana, zaradi možne rušitve. Že leta pa se v Malečniku sprašujejo, kdo bo prevzel odgovornost?

Ivan Vicman je do sedaj poravnal prav vse kazni pristojnih, a grozi mu, da bi lahko nepremičnino, ob dokončni ugotovitvi nelegalne gradnje, tudi podrli.

OPPN v MO Maribor bi v veliki meri prinesel ureditev problematike stavb na degradiranih kmetijskih območjih, v katere to območje tudi spada.

Škof sedaj čaka na odgovor pristojnih organov, ali bo možno hišo legalizirati, saj ji v nasprotnem primeru sledi nepreklicna rušitev, ki bi očitno izigranega lastnika stala še vsaj nekaj dodatnih tisoč evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj