Mariborska nujna medicinska pomoč že dlje časa opozarja na prostorsko stisko v stavbi na Cesti proletarskih brigad, kjer domujejo tudi mariborski poklicni gasilci, reševalci ter služba za zaščito in reševanje.

Objekt na Cesti proletarskih brigad je bil prvotno namenjen policiji. Reševalci so se vanjo priselili leta 1999. 15-let kasneje so jo prenovili in dogradili, a za potrebe reševalcev, kjer deluje skoraj 30-zaposlenih ne zadostuje.
Tako so pripravili idejno zasnovo, po kateri bi na obstoječi lokaciji postavili nov, sodoben in večji objekt.

Prostori, kjer sedaj bivajo so arhitekturno neustrezni. Aktivacijski čas je tako daljši, kot bi lahko bil, če bi imeli sodobno reševalno postajo. Tako načrtujejo, da bi na prostoru današnjih garaž postavili nov objekt.

Ohraniti želijo skupno lokacijo z ostalimi službami, saj jim skupni prostori omogočajo lažje usklajevanje in načrtovanje pri hitrem ukrepanju.

Želijo si, da bi lahko pridobili prostore za operativne ekipe, več prostora za skladiščenje, pralnico, učilnico, pa tudi nov prostor za dekontaminacijo, kjer se lahko ljudje pripravijo pred odhodom in poskrbijo za varno odstranitev zaščitne opreme. Kdaj natančno bodo začeli z deli pa za zdaj ni znano.

Potrebujejo tudi ustrezno pripravljena reševalna vozila. Sedaj imajo na terenu 16 reševalnih vozil in tudi reševalca motorista. Dodatno pa so v stavbi še dispečer, ki sprejema nenujne klice, odgovorna oseba za opremo in uprava reševalne službe.

Medtem ko nujna medicinska pomoč deluje na lokaciji Proletarski brigad, pa Dispečerski center, tudi po morebitni gradnji novih prostorov, ostaja v središču mesta.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj