Ko se je občina Ruše konec leta 2019 priključila projektu Prostofer, so bila pričakovanja visoka. Leto in pol kasneje je jasno, da se je projekt trajnostne mobilnosti za starejše odlično prijel, občani Ruš pa njegove storitve redno koristijo. V tem času se je tudi pokazalo, da Prostofer ni samo storitev prevoza, ampak tudi mnogo več.

V občini Ruše že nekaj časa izpostavljajo skrb za vse generacije občanov. Ko se je pojavila priložnost, da se priključijo projektu Prostofer zato niso dolgo razmišljali. Priložnosti, da tudi tistim, ki nimajo lastnega prevoza in ne živijo v centru Ruš omogočijo večjo mobilnost, zato niso želeli izpustiti iz rok.

Projekt trajnostne mobilnosti Prostofer združuje uporabnike vse bolj priljubljene storitve in prostovoljne voznike, ki so pripravljeni nameniti nekaj svojega časa za pomoč soobčanom. V tem času so v Rušah spoznali, da je Prostofer več kot le storitev prevoza. Postal je tudi način za tkanje socialne mreže.

Prostofer lahko postane vsak, ki ima vozniško dovoljenje in je pripravljen pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. V Rušah so zato vrata za nove prostovoljce vedno odprta. Leto in pol po prvi vožnji Prostoferja, so v Rušah tako prepričani, da je bila odločitev o vključitvi v projekt zadetek v polno.

Vsi tisti, ki bi se želeli v projekt vključiti kot prostovoljci, lahko to storite s klicem na 02 671 93 37, naročilo prevoza pa je mogoče na številki 080 10 10.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj