Občinski svetniki občine Ruše so včeraj obravnavali predlog prvega branja proračuna za leto 2021. Županja Urška Reppolusk je napovedala, da od danes naprej sledi enomesečna javna razprava, na kateri pričakuje številne dodatne pobude in predloge občanov.

Ruški občinski svetniki so na zadnji redni seji letos, obravnavali predlog proračuna za leto 2021. Po burni razpravi, ki je deloma potekala v živo, deloma pa na daljavo, so svetniki z rezultatom 10-7 izglasovali potrditev proračuna v prvem branju.

Svetniki občine Ruše so z potrditvijo prvega branja proračuna nakazali, da bi lahko občina Ruše sprejela rekordno visok proračun v višini 10,8 milijona evrov. Pridobili bi za 1,2 milijona evrov evropskih sredstev in 360;000 evroviz državnega proračuna.

Od danes naprej pa bo 30 dni, do 24.januarja 2021 potekala javna razprava, ki ji bo sledilo drugo branje proračuna in kot kaže tudi dokončna potrditev.

Pomembnejše investicije v letu 2021 so obnova fasade Doma Kulture, sanacija mostova na Glažuti in Dravskega mostu ter odvajanje in čiščenje odpadnih voda. Eden izmed pomembnejših pa je tudi revitalizacija trga v Rušah.

Poleg finančno obremenljivih projektov pa se bo občina Ruše lotila tudi obnove športnih igrišč na Smolniku in pri OŠ Janka Glazerja Ruše. Prav tako pa bo poskrbljeno za boljšo varnost pešcev, saj se načrtuje gradnja pločnika med Mariborsko in Jugovo ulico.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj