Proračun bo nižji

Mestni svet mestne občine Maribor je na včerajšnji 14. redni seji, sprejel drugi rebalans proračuna za leto 2020, s katerim se proračun Mestne občine Maribor iz 154 milijonov evrov, načrtovanih s prvim rebalansom, znižuje na 148 milijonov. Mariborski mestni svet pa je sprejel tudi zaključni račun proračuna za leto 2019, kateri se je iz prvotno ovredntotenih 139,7 miljona evrov znižal za točno dva milijona evrov.

Mestni svet Mestne občine Maribor se je seznanil s poročiloma o investiciji objekta Pristan in sprejel sklep o povečanju osnovnega kapitala javnega podjetja Marprom d.o.o.

Predlog znižanja načrtovanih prihodkov za dobrih 6 milijonov evrov je posledica predvidene nižje realizacije načrtovanih prihodkov in posledično uskladitve načrtovanih odhodkov.
Matic Matjašič iz liste mladih pa se je obregnil ob dejstvo, da ga je Mestni svet na predlog župana Saše Arsenoviča iz prejšnje izredne seje mestnega sveta odstranil.

Mestni svetniki pa so se seznanili tudi s poročilom za gramoznico v Dogošah. V poročilu je bila razvidna zgodovina dogajanja v gramoznici od leta 1984 dalje, ko je bila 10. decembra sklenjena pogodba z družbo GIP Gradis Ljubljana-TOZD za dodelitev služnostne pravice črpanja gramozana v območju gramoznice Dogoše, do maja 2020.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj