spot_img

Promociji cepljenja nasprotujejo tudi starši

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Trenutno se lahko proti covid-19 cepijo starejši od 12 let, za mlajše cepivo še ni registrirano. Sicer pa je z enim odmerkom cepljenih 8 odstotkov, z dvema pa 5,8 odstotka mladostnikov, starih od 12 do 17 let. Pred začetkom novega šolskega leta so po več mestih že povabili mlade k cepljenju proti bolezni covid-19, a veliko staršev kakršnikoli promociji cepljenja med mladimi nasprotuje.

Veliko polemik je bilo o cepivu zoper covid 19. Posebej občutljiva pa je tema cepljenja mladostnikov.  In če so mladi s stigmami in dvomi neobremenjeni, je večja skepsa pri njihovih starših.

Nekateri med njimi vztrajajo, da morajo učenci zapustiti učilnice, če bodo profesorji o tem govorili ali pokazali, kakšen video materiala o cepivu.

Tudi obiska skupine, ki so jo osnovali na nacionalnem inštitutu za javno zdravje, ki je v okviru kampanje Nalezimo se dobrih navad – cepimo se v lokalnih okoljih prebivalce podrobno informirala o cepivih, cepljenju in naročanju na cepljenje proti covidu-19 ter obenem čim bolj preprosto, vendar strokovno odgovorila na morebitne dileme, strahove in pomanjkljive ali neustrezne informacije, so zavrnili.

Sicer pa je precepljenost zaposlenih nadpovprečna. Prilagodili so način dela kot tudi omogočili poseben prostor za samotestiranje dijakov. V šolo vstop ni mogoče brez izpolnjevanja PCT pogoja. Tudi vse sestanke in ostale pogovorne aktivnosti izvajajo preko spleta.

Obiskala jih je tudi inšpekcija, a kršitev ni zaznala. Še najbolj problematično je nošenje mask, ki pa jih večina ne uporablja kot bi morala.  A navkljub vsem preventivnim postopkom, se okužbam v celoti niso mogli izogniti.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img