spot_img

Prometni režim Koroške ulice

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Kot je znano, je bila v aprilu 2020 sprejeta odločitev, da se prometna ureditev za Glavni trg s Koroško cesto v času epidemije covida-19 in poletnih počitnic, ko je manj prometa, testno popolnoma omeji le na prevoze za dostavo, stanovalce, intervencije, gasilce, vozila Maister ter kolesarje, pešce in za potrebe prireditev.

Kakšna bo prometna ureditev na obnovljenem Glavnem trgu in Koroški cesti, bodo na mariborski občini odločili jeseni. Mestni svetniki pa problematiko zaprtja dveh pomembnih mestnih cest izpsotavljajo že nekaj časa.

Testno obdobje se bo nadaljevalo vsedo septembra ko bodo v okviru temeljitega razmisleka sprejela odločitev glede ureditve prometa v prihodnje.

Kot poudarjata mariborska svetnika je bila v okviru prenove Koroške in Glavnega trga že narejena strokovna študija, ki naj bi predvidela ohranjanje prometa po Koroški cesti.

Kot je znano, so po Koroški cesti pred obnovo potekale tri linije mestnega prevoznika, a po besedah direktorja Marproma Bernarda Majheniča se s septembrom avtobusi ne vračajo na Glavni trg in Koroško cesto.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img