V občini Cerkvenjak so prioritetno zastavili zasledovanje občinskih ciljev, v katerih si prizadevajo prenoviti cestno infrastrukturo, nadalje omogočiti mladim boljše pogoje življenja, želijo pa si tudi razvoj turizma. Tako pospešeno sodelujejo v projektu gradnje kolesarskih stez, ki bodo večino potekale, kar po cestišču.

V Cerkvenjaku so se pridružili skupnemu projektu izgradnje kolesarskih povezav občin v Slovenskih goricah. Glede na obsežnost in zahtevnost projekta, je ta razdeljen v več faz in območij, že v prvi, ki bo zaključena leta 2023 pa bo zgrajenih okrog 85 kilometrov kolesarskih v vrednosti okrog 15 milijonov evrov.

Projektna dokumentacija je že narejena, projekt pa naj bi se izvajal etapno. Sodelujejo pa tudi v projektu izgradnje vodovoda v Podravju, ki je bil v preteklosti kamen spotike.

S pomočjo države so pričeli s projektom izgradnje pločnika ob regionalni cesti Cerkvenjak – Vitomarci. Dela pri izgradnji pločnika v širini 1,4 metra obsegajo ureditev cestnih robnikov, ureditev odvodnjavanja ceste in okolice z meteorno kanalizacijo, kabelsko kanalizacijo za optično omrežje, javno razsvetljavo z led lučkami kot tudi ureditev križišč.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj