spot_img

Projekt stoletja prinesel želene učinke

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Projekt obvoznice, nadvoza in podvoza ter obnove železniških postaj v Poljčanah in Slovenski Bistrici popolnoma spreminja videz Poljčan in močno skrajšuje vožnjo med Poljčanami in Slovensko Bistrico. Na območju podvoza je omogočen tudi izven-nivojski dostop za potnike na perone, ki omogoča prehod prebivalcem iz ene strani na drugo stran železniške postaje. Po besedah župana Stanislava Kovačiča pa gre v lokalnem smislu za tako imenovan projekt stoletja.

Največji projekt v zgodovini občine Poljčane, leta 2019 je bil določen trenutek celo najobsežnejši projekt v državi, že daje želene učinke. Ukinitev dveh cestnih nivojskih prehodov, gradnja nadvoza in prestavitev regionalne ceste ter ureditev kanaliziranega križišča so prinesle razbremenitev prometnih tokov.

V okviru del na postaji je bil ukinjen nivojski prehod čez železniško progo v Poljčanah, kjer sta bila zgrajena cestni podvoz in podhod za pešce na perone, dostopen tudi za gibalno ovirane osebe. Podhod je projektiran kot galerija podvoza za izven-nivojski dostop potnikov na peron, hkrati pa  omogoča povezavo za pešce in kolesarje zahodnega in vzhodnega dela Poljčan.

Zaradi ukinitve dveh nivojskih prehodov je bilo urejeno križišče regionalne ceste Slovenska Bistrica–Poljčane in stranske lokalne ceste v/iz smeri naselja Brežnice. Lokalno cesto predstavljala nova izven-nivojska cestna povezava (nadvoz nad železniško progo Zidani Most–Maribor), katere namen je ukinitev dveh nivojskih križanj regionalne ceste z železniško progo, ki sta na tem območju.

Po zagotovilih župana pa občina Poljčane že načrtuje izgradnjo obvoznice v Lušečki vasi, s čimer bi precej izboljšali varnost in hitrejši dostop do Slovenskih Konjic. Z obvoznico Lušečka vas pa bi ukinili še zadnja dva nivojska križanja železnice in ceste v občini.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img