spot_img

Projekt stoletja prinesel želene učinke

V zadnjem tednu

Projekt obvoznice, nadvoza in podvoza ter obnove železniških postaj v Poljčanah in Slovenski Bistrici popolnoma spreminja videz Poljčan in močno skrajšuje vožnjo med Poljčanami in Slovensko Bistrico. Na območju podvoza je omogočen tudi izven-nivojski dostop za potnike na perone, ki omogoča prehod prebivalcem iz ene strani na drugo stran železniške postaje. Po besedah župana Stanislava Kovačiča pa gre v lokalnem smislu za tako imenovan projekt stoletja.

Največji projekt v zgodovini občine Poljčane, leta 2019 je bil določen trenutek celo najobsežnejši projekt v državi, že daje želene učinke. Ukinitev dveh cestnih nivojskih prehodov, gradnja nadvoza in prestavitev regionalne ceste ter ureditev kanaliziranega križišča so prinesle razbremenitev prometnih tokov.

V okviru del na postaji je bil ukinjen nivojski prehod čez železniško progo v Poljčanah, kjer sta bila zgrajena cestni podvoz in podhod za pešce na perone, dostopen tudi za gibalno ovirane osebe. Podhod je projektiran kot galerija podvoza za izven-nivojski dostop potnikov na peron, hkrati pa  omogoča povezavo za pešce in kolesarje zahodnega in vzhodnega dela Poljčan.

Zaradi ukinitve dveh nivojskih prehodov je bilo urejeno križišče regionalne ceste Slovenska Bistrica–Poljčane in stranske lokalne ceste v/iz smeri naselja Brežnice. Lokalno cesto predstavljala nova izven-nivojska cestna povezava (nadvoz nad železniško progo Zidani Most–Maribor), katere namen je ukinitev dveh nivojskih križanj regionalne ceste z železniško progo, ki sta na tem območju.

Po zagotovilih župana pa občina Poljčane že načrtuje izgradnjo obvoznice v Lušečki vasi, s čimer bi precej izboljšali varnost in hitrejši dostop do Slovenskih Konjic. Z obvoznico Lušečka vas pa bi ukinili še zadnja dva nivojska križanja železnice in ceste v občini.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel