Projekt NA MA POTI na Osnovni šoli Selnica ob Dravi

Projekt NA MA POTI je kratica za naravoslovje, matematiko, pismenost, opolnomočenje, tehnologijo in interaktivnost. Cilj projekta je razviti in preizkusiti pedagoške pristope, ki bodo tudi z vključevanjem novih tehnologij pripomogle k vertikalnemu razvoju naravoslovnih, matematičnih in drugih pismenosti otrok od vrtcev do srednjih šol.

V projekt so vključeni najmlajši v vrtcih, kjer vzgojitelji uporbljajo tehnike, ki jih otroci osvojijo in nadgrajujejo v osnovnih in kasneje srednjih šolah. Projekt traja pet let, OŠ Selnica ob Dravi pa je vanj vključena od leta 2017. Odziv otrok na drugačno obliko pouka , od najmljaših do najstarejših, je pozitiven.

Rezultati projekta še niso dokončni, saj je slednji še v teku. Analize pa bodo opravljene leta 2022, ko bo NA MA POTI tudi končan.

Takšna oblika poučevanja pa zahteva tudi dodatne kompetence vzgojiteljev oziroma učiteljev, ki jih pridobijo na izobraževanjih preden se v projekt vključijo.

Vsakršna oblika izobraževanja je zaželjena, če je le- to učinkovito pa še toliko bolj. Učimo se vse življenje, kakšne učne navade pridobimo, kot otroci jih prenesemo tudi v kasnejša leta. Z boljšimi učnimi navadami pa pridobivamo tudi več znanja, ki pa zagotovo nikoli ni preveč.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj