spot_img

Projekt čiščenja voda bo zaključen v roku

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ena najpomembnejših investicij občine Ruše v mandatu 2018 – 2022 je izgradnja manjkajočega kanalizacijskega omrežja ter celovito ureditev čiščenja komunalnih odpadnih vod. Celovita vrednost investicije presega šest milijonov evrov, projekt pa je kljub negotovim razmeram že stekel in bi lahko bil dokončan še v tem mandatu.

Zakon sicer občinam nalaga, da morajo zagotoviti izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja komunalnih ter padavinskih odpadnih voda ter poskrbeti za ustrezno infrastrukturo ter primerno izvajanje dejavnosti.

Na tistih območjih, kjer priključitev na javno kanalizacijsko omrežje ni predvidena, pa občina že sedaj sofinancira nabavo in vgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav in hišnih črpališč komunalnih odpadnih vod.

Kljub temu, da denar za subvencije je na voljo, pa povpraševanje po le teh v minulem letu ni bilo na nivoju, ki so ga pričakovali na občini. V letu 2022 tudi zaradi zakonskih rokov pričakujejo, da bo za subvencijo zaprosilo več občanov.

Ob tem si bodo v Rušah tudi pridzadevali, da cene storitev za uporabnike po zaključku projekta ne bodo presegale cen, ki jih plačujejo uporabniki v okoliških občinah s primerljivimi standardi oskrbe.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img