spot_img

Programski in finančni načrt za CEZAM

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Rok za oddajo letnih poročil pravnih oseb javnega prava je bil letos 2. marca. Letno poročilo je do tega datuma moral oddati tudi Javni zavod Center za mlade Ruše. Poročilo za leto 2019 je sicer pripravljeno v skladu z izhodišči občine, vendar z določenimi pomanjkljivostmi. Zato si je poročilo za leto 2019 prislužilo negativno predhodno mnenje ruških občinskih svetnikov.

Računovodski del poročila javnega zavoda za leto 2019 kaže, da je zavod imel 961.007 eur prihodkov, 434.014 eur iz strani ustanovitelja – občine Ruše. Na drugi strani je imel 972.609 eur odhodkov. Končni izzid leta je tako izguba v višini dobrih 11.000 eur. Vršilka dolžnosti direktorice je na na pretekli seji predstavila tudi program dela in finančni načrt za leto 2020. Občinski svetniki so ji namenili pozitivno predhodno mnenje.

Revizija javnega zavoda, ki je bila namenjena pregledu poslovanja zavoda v letih od 2016 do 2018 je pokazala določena neskladja z načeli zakonitosti, preglednosti in gospodarnosti. Sanacijski program, ki ga je pripravil takratni direktor na seji ni bil podprt. Pri sanaciji bi po mnenju občinskega sveta morala sodelovati tako vodstvo zavoda kot ustanovitelj, torej v tem primeru županja.

Javni zavod Center za mlade Ruše je bil ustanovljen za opravljanje interesnih dejavnosti za kulturo, šport, mlade, turizem, podjetništvo in druge razvojne dejavnosti na območju Občine Ruše. Kasneje je v upravljanje prevzel objekt pokritega Bazena ter zunanje površine prenovljenega Športnega parka Ruše in Veliko drsališče Ruše ter začel izvajati dejavnosti izvedbe programa Športa, katerih namen je promocija rekreacije in občinske infrastrukture pri občanih ter obiskovalcih Občine Ruše.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img