Pred nekaj meseci je MOM začela zaračunavati parkiranje pod vzpenjačo, kar je imelo za rezultat predvsem v selitvi rekreativcev na sosednje parkirišče na drugi strani ceste. Vendar je tudi slednje odslej plačljivo, s čimer se v vsaj obstoječi obliki ne strinjajo v Stranki mladih Zeleni Evrope. Ob tem pa opozarjajo predvsem na neučinkovite avtobusne povezave med okoliškimi MČ in KS ter vznožjem Pohorja.

Glede na pomen rekreacije in sploh ob načrtih za širitev bele cone na levo stran Pohorske ulice mora biti v vitalnem interesu MOM, da rekreativcem ne oteži dostopa do Pohorja, saj je rekreacija enako pomembna, kot opravki v javnih ustanovah, kjer je za določen čas omogočeno brezplačno parkiranje.

Celotno upravljanje Pohorja bo predvidoma od začetka nove zimske sezone od Marproma prevzelo novoustanovljeno podjetje Šport Maribor, kar pa ne bi smelo biti pogojeno z rešitvijo problematike parkiranja.

Župan Saša Arsenovič se je na pobudo mestnega svetnika Igorja Jurišiča odzval z besedami, da že preverjajo rešitve na tem področju in ko bo tam vzpostavljeno področje za campuse, bo za camperje, možno odplačno parkiranje z vzpodbudo mesta. Tisti, ki se dalj časa športno zadržujejo, pa bodo morali brezplačno parkiranje potrditi s tem, da so se tja res prišli rekreirati.

V stranki mladih Zeleni Evrope sicer pozdravljajo odločitev uvedbe plačljivega parkiranja pod Pohorjem, a ob tem opozarjajo, da se s tem tako rekoč odganja goste, rekreativce ali druge obiskovalce.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj