spot_img

Problematika z OPPN- jem se vleče že 23 let

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V krajevni skupnosti Malečnik so kritični do zavlačevanja sprejetja občinskega podrobnega prostorskega načrta v zvezi z potencialno črno gradnjo. Po besedah predsednika krajevne skupnosti Jožefa Škofa se problematika vleče že več kot 20 let, rešitve pa še kar ni na vidiku. V Malečniku so sicer v zadnjem času zadovoljni z občinskim financiranjem projektov na več področjih. Eden izmed pomembnejših je gotovo vzpostavitev avtobusnega obračališča v neposredni bližini Osnovne šole Malečnik.

Na zadnji seji mestnega sveta MOM je mestni svetnik iz vrst NLS in predsednik KS Malečnik Ruperče Jožef Škof opozoril na predolgo trajajoč postopek spremembe občinskega podrobnega prostorskega načrta. Gre za dolgoletno problematiko kategorizirane črne gradnje, ki si jo pristojni organi po mnenju Škofa, razlagajo napačno.

OPPN v MO Maribor bi v veliki meri prinesel ureditev problematike stavb na degradiranih kmetijskih območjih, v katere ta objekt tudi spada.

V Malečniku se sicer po zgledno urejenem avtobusnem postajališču pri Osnovni šoli, nadejajo nadaljevanja zagotovitve prometne varnosti. MOM namreč na tej lokaciji načrtuje vzpostavitev avtobusnega obračališča.

V krajevni skupnosti Malečnik se je že začela realizacija 4. Etape sanacije glavne ceste skozi naselje Trčova. Dela se bodo izvedla v dveh fazah, v prvi bo popolna zapora vozišča Trčova od št. 188 do 198a., v drugi pa popolna zapora vozišča od 198a do 270. Nadalje si sicer prizadevajo izpeljati t.i. 5 fazo, ki vodi vse do odlagališča odpadkov v Metavi dolgoročen in zaenkrat še gradbeno nedorečen projekt.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img