spot_img

Pritožba na nedopustnost referendum nauspešna

V zadnjem tednu

Pobudnik referenduma o preimenovanju Titove ceste v Radencih Franc Vukajč ni uspel s pritožbo zoper obvestilo župana o nedopustnosti referenduma. Kot je razvidno iz sklepa Upravnega sodišča v Mariboru, objavljenega na portalu Siol, je sodišče tožbo zavrglo, ker je bila pobuda za referendum vložena prepozno, in ni več izkazan pravni interes.

Vukajč je 13. julija letos predal zahtevo 288 občanov za razpis referenduma, na katerem naj bi odločali o občinskem odloku, ki Titovo cesto preimenuje v Cesto osamosvojitve Slovenije.

pomnimo Titova cesta v Radencih je že nekaj časa jabolko spora med tamkajšnjimi prebivalci in županom Romanom Leljakom. Slednji je po seji, na kateri so sprejeli preimenovanje, povedal, da so se odločili o novem imenu in da je zadeva končana. Občinski svet in župan občine Radenci se po njegovem mnenju s problematiko Titove ceste ne bosta več ukvarjala, ker Titove ceste v Radencih več ni. A v civilni iniciativi so drugačnega mnenja.

Na sklep sodišča je sicer mogoča pritožba v roku 15 dni od vročitve oziroma do 8. septembra.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel