spot_img

Pritožba na nedopustnost referendum nauspešna

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Pobudnik referenduma o preimenovanju Titove ceste v Radencih Franc Vukajč ni uspel s pritožbo zoper obvestilo župana o nedopustnosti referenduma. Kot je razvidno iz sklepa Upravnega sodišča v Mariboru, objavljenega na portalu Siol, je sodišče tožbo zavrglo, ker je bila pobuda za referendum vložena prepozno, in ni več izkazan pravni interes.

Vukajč je 13. julija letos predal zahtevo 288 občanov za razpis referenduma, na katerem naj bi odločali o občinskem odloku, ki Titovo cesto preimenuje v Cesto osamosvojitve Slovenije.

pomnimo Titova cesta v Radencih je že nekaj časa jabolko spora med tamkajšnjimi prebivalci in županom Romanom Leljakom. Slednji je po seji, na kateri so sprejeli preimenovanje, povedal, da so se odločili o novem imenu in da je zadeva končana. Občinski svet in župan občine Radenci se po njegovem mnenju s problematiko Titove ceste ne bosta več ukvarjala, ker Titove ceste v Radencih več ni. A v civilni iniciativi so drugačnega mnenja.

Na sklep sodišča je sicer mogoča pritožba v roku 15 dni od vročitve oziroma do 8. septembra.

 

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img